Corcs - CENTRIC PLAGUES

Buscar
Vaya al Contenido

Menu Principal:

Corcs

Ordre: Coleoptera.
Família: Annobidae.


Característiques generals


Els corcs són petits coleòpters (entre 1 - 10 mm de longitud). Presenten un cos prim, cilíndric i de vegades una mica ovalat. El seu color sol ser castany vermellós més o menys fosc i amb un lleuger aspecte pelut (pubescent). El cap està protegit sota el pronot. Els èlitres cobreixen totalment l'abdomen.

Són insectes d'àmplia distribució allà on trobin fusta, materials rics en cel·lulosa o restes de menjar, per exemple. Es reprodueixen en l'entorn humà amb facilitat. Com passa també amb altres insectes, l'època de reproducció i el nombre de cries depenen de les condicions ambientals dels llocs on es trobin. Els corcs solen ser solitaris. Les seves larves poden viure tot l'any i presentar diverses generacions en el mateix període. S`alimenten de fusta, llibres, plantes seques, etc.

Poden ser molt perjudicials en l'aspecte econòmic degut a les destrosses que poden ocasionar. Pistes de la seva activitat poden ser detalls com el soroll que produeixen en menjar la fusta o petites acumulacions de serradures a peu dels mobles.


On els podem trobar

A les ciutats és molt habitual trobar aquests insectes, i poden dur a terme tot el seu cicle biològic. A nivell més local, els podem trobar a casa nostra, sobretot en els mobles de fusta i altres estructures.


Com els controlem
 
El més habitual (per exemple, amb el corc de la fusta) és tractar el moble afectat injectant producte directament a les galeries que fan aquests insectes.


Importància sanitària

Poden ser la causa de l'aparició de múltiples forats als mobles i causar un problema bàsicament ornamental. Altres tipus de corcs, com el del pa, poden contaminar els aliments.


Si ho desitja pot posar-se amb contacte amb nosaltres per la nostre web


o trucant al telèfon: 972 420 333

 
Regreso al contenido | Regreso al menu principal