Xinxes - CENTRIC PLAGUES

Buscar
Vaya al Contenido

Menu Principal:

Xinxes

A CENTRIC eradiquem xinxes amb mitjans efectius.

Ordre: Hemiptera.


Família: Heteroptera.


Característiques generals 

Són insectes amb un aparell xuclador plegat sota el cos en repòs que es desplega en el moment de picar. Tenen l' abdomen amb 9 segments i poden tenir o no dos parells d' ales iguals (homòpter). Són insectes picadors fitòfags o bé hematòfags. Les xinxes amb major importància mèdica pertanyen a les famílies Cimidae, Reduviidae i Anthocoriidae.


On els podem trobar 

Viuen a diferents llocs en funció de l' espècie de xinxa de la qual es tracti. Ara bé, en quant a les xinxes més conegudes (les dels llits), les podem trobar amagades als mobles, al marge del terra, parets amb esquerdes, papers, teles, llits, etc.


Com els controlem 

Primer establirem un diagnòstic de la situació per tal de confirmar que es tracti de xinxes i a més, localitzar les zones on es troben. Així, tractarem totes i cadascuna de les zones on es poden amagar i allà on hi ha evidències de la seva presència (llits, sòcols, falsos sostres, matalassos, etc.)


Tractament amb insecticides d’acció per contacte:

  • Normalment fem servir productes persistents per tal de crear un efecte durant força temps un cop fet el tractament.
  • Requereix tancar la zona a tractar, retirar els aliments i té un termini de seguretat que cal respecta abans de tornar a entrar a la zona afectada.
  • No són productes tòxics, són productes plaguicides amb catalogació màxima de nocius i són altament efectius.
  • El tractament és realitza mitjançant polvorització o  espolvoreig que s’aplicarà a les àrees sensibles i als amagatalls dels insectes.
 
Tractament amb temperatura:

  La temperatura òptima per al desenvolupament i reproducció de la majoria dels insectes es troba entre +15º C i +35º C. A temperatures superiors als +45º C es poden exterminar les plagues en tots els seus estadis evolutius(ou, larva/nimfa, pupa i adult) en poques hores, a causa que no poden reduir la seva temperatura corporal mitjançant la sudoració.
•  Basant-nos amb aquest principi, realitzem tractaments amb calor sec i/o humit a tota l’àrea afectada, escalfant el medi, fins a una temperatura letal, ajustada a l’organisme a eliminar.
•  El tractament per calor es complementarà amb el tractament específic amb pols insecticides per punts o zones on la calor no pugui penetrar, si cal.
•  Els insectes no desenvolupen cap tipus de resistència.
•  Una avantatge d’aquest sistema es que, al poder accedir dins de les zones a tractar durant l'execució del tractament es pot comprovar on es refugien els insectes i permet modificar o adequar els protocols de control i neteja.
•  Una altre avantatge es que no cal complir cap termini de seguretat un cop finalitzat el tractament i es pot accedir a la zona tractada de immediat.

Importància sanitària 

El més important a tenir en compte seria que poden ser responsables picades a l' home, produint una forta irritació. A més, poden actuar com a transmissors mecànics de diferents malalties.


Si ho desitja pot posar-se amb contacte amb nosaltres per la nostre web


o trucant al telèfon: 972 420 333

 
Regreso al contenido | Regreso al menu principal