Formigues - CENTRIC PLAGUES

Buscar
Vaya al Contenido

Menu Principal:

Formigues

A CENTRIC treballem perquè les formigues no envaeixin els seus espais.


Ordre: Hymenoptera.
Família: Formicidae.


Característiques generals


Les formigues, són insectes socials que poden tenir o no agulló com a òrgan de defensa. Presenten àcid fòrmic dins d'unes glàndules amb caràcter defensiu.

Presenten antenes corbades i la unió entre el tòrax i l'abdomen es dóna mitjançant el pecíol. Viuen en colònies complexes dins del anomenats formiguers, presenten fins a tres castes: femelles, mascles i obreres.

La reina fa la posta d'ous.

Les obreres (femelles estèrils) es responsabilitzen de les larves, la neteja, defensa del formiguer, cerca i transport d´aliment.

Les larves, de color blanc, són alimentades per les obreres mitjançant trofalàxia (els regurgiten el menjar i se'l passen).

Els sexuats amb ales (mascles i reines verges) es dispersen mitjançant el vol nupcial, que coincideix amb èpoques de pluja (primavera i finals d'estiu), i estableixen noves colònies.

Les femelles perden les seves ales després de ser fecundades i els mascles, un cop finalitzada la seva funció, moren.

Els estadis del cicle vital són: ou, larva, pupa i adult.


On els podem trobar

Tenen costums sedentàries, activitat condicionada per la temperatura, per la qual cosa s'adapten a qualsevol lloc d'on puguin obtenir aliment (habitatges, locals comercials, naus industrials, hotels, hospitals, carrers, parcs, jardins, etc.). Per tant, queda clar que les formigues podem trobar-les a molts llocs, ja sigui tant a l'interior dels edificis com a l'exterior dels mateixos.


Com les controlem


Existeix una gran varietat de productes al mercat per tal de fer front a les formigues. Normalment, quan el problema és a l'exterior, es tracta el perímetre extern creant així, un afecte de barrera. També es pot tractar el perímetre interior si es creu convenient. En qualsevol cas, és important la manera com s'emmagatzemen els productes (sobretot en l'àmbit de la indústria alimentària) degut a que l'aliment és una de les principals causes d'aparició d´aquests insectes.


Importància sanitària

Poden ser vectors mecànics d'agents patògens contaminant aliments, productes emmagatzemats, etc. També poden ser hostes intermediaris de paràsits helmints. Poden picar i mossegar a l'home. Fins i tot poden ser la causa directa del deteriorament de materials de la construcció dels habitatges o locals comercials.


Espècies

Normalment, les espècies de formigues d'interès públic i que podem trobar en forma de plaga urbana, són les pertanyents als gèneres: Formica, Lasius, Camponotus, Crematogaster, Plagiolepis, Tapinoma, Messor, Monomorium, Tetramorium, Linepithema.Si ho desitja pot posar-se amb contacte amb nosaltres per la nostre web


o trucant al telèfon: 972 420 333

 
Regreso al contenido | Regreso al menu principal